Sidney'den İstanbul'a


İstanbul Üniversitesi'nde okutman olan ve Avustralya’da 30 sene avukat olarak çalıştıktan sonra  eşi ile birlikte İstanbul’a taşınan Catherine Mc Kimm İletim Gazetesine konuştu.


AJANS ÜNIVERSITE - Nuran ATIŞ
Avustralya’da 30 sene avukatlık yapan Catherine Mc Kimm “Avustralya’da bir avukat olarak yaşam güzeldi, avukatlık mükemmel bir meslekti dört çocuğumuzla Sidney’de küçük bir şehirde yaşıyorduk, orada kendi işim vardı, muhteşem ve rahat bir hayatımız vardı. Ama çocuklarımız Üniversite için başka ülkelere gidince eşimle seyahat etmeye karar verdim”şeklinde konuştu. Ailesi ile seyahat etmeyi çok sevdiğini söyleyen Mc Kimm, "Babam Avustralya'da uluslararası bir hava şirketinde hava seyüsefercisi   olduğu için küçükken çok farklı ülkeleri gezme şansımız oldu" dedi.
"Başka Bir Ülkede Yaşamak İstedik"
Çocuklarımız Avustralya'dan Amerika, Paris ve Birleşik Krallık'a taşındıktan sonra eşimle başka bir ülkede yaşamak istedik" şeklinde konuştu.  Avustralya'yı 2011'de terk ettiğinde Dilbilim bölümünden Master yaptığını aktaran Mc Kimm, "Bu yüzden seyahat edip insanlara İngilizce öğretmek istedik. Aslında Avrupa'ya gidip syllabi  adında yetişkinlere Cambridge  İngilizcesi öğreten bir müfredata uygun ders vermek istedik. Berlin'de 4 hafta çalıştıktan sonra Fransa, Almanya ya da İtalya'da çalışmak istedik ancak biz Avustralyalıların Schengen vizesi alması zor olduğu için ve hiç İstanbul'a seyahat etmediğimiz için İstanbul'a gelmek istedik. İstanbul bizim için bir tesadüftü ama geldikten sonra çok sevdik . Burada kalmaya karar verdik" dedi.

"Eşimin Bir Bacağı Yok, Ona Çok Yardım Ettiler"
 Asya'da bir çok kez seyahat ettiği için kültür şoku yaşamadığını aktaran Mc Kimm, Türkiye çok batılaşmış ve modern bir ülke, yemekler çok güzel, aşure geleneğini çok seviyorum, bana aşure getiren bir komşum var" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Türklerin misaferperverliğini, yabancı insanları kabul etmeleri ve umutlu olmalarını beğendiğini aktaran Mc Kimm, "Eşimin bir bacağı yok ve Türkiye'nin her yerinde ona yardımcı oldular, bunu Batı'da görmek pek mümkün değil" dedi. Ayrica Hukuk Fakültesi'nde dersler veren Catherine, öğrencilerden çok memnun olduğunu söyledi ve "Öğrenciler genelde Avustralya'daki öğrencilerden daha saygılı ancak her iki tarafin öğrencileri çok akıllı" dedi. 
"Öğretmenlik Avukatlıktan Daha Eğlenceli"
Sık sık Süleymaniye'de gezdiğini söyleyen Mc Kimm, "Öğretmenlik avukatlıktan daha eğlenceli. Biliyorum ki öğretmenler çok çalışıyor ancak avukatlar daha çok çalışıyor. Avukat iken haftada 60-70 saat çalışıyordum" dedi. Avukatlık mesleğinde bir hatanın para kaybına neden olduğunu açıklayan Mc Kimm, Avukatlık çok sorumluluk gerektiren bir meslek, birinin özgürlüğü elinde" şeklinde konuştu. Bir şeyler öğretirken problemlerle karşı karşıya kalmıyorsun, öğrencilere bir şeyler aktarıyorsun, bir yaşam stili" şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar