İstanbul Üniversitesi’nden Show TV’ye Uzanan Bir Serüven

İstanbul Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi bölümünden mezun olan Show TV muhabiri Miray Meraküm, muhabirlik kariyerini ve Show TV’deki haber sürecini anlattı 












AJANS ÜNİVERSİTE- Nuran ATIŞ
Show TV haber merkezi muhabiri Miray Meraküm, üniversiteye giriş hikayesini “Bilgi Belge Yönetimi girmek istediğim bir bölüm değildi sadece tutturduğum, İstanbul Üniversitesi olsun diye gittiğim bir bölümdü” diyerek anlattı. Meraküm, 3. sınıfta bir dersin arşiv stajında Show TV’ye başvurdu. Arşivde 1 ay staj yaptıktan sonra haber merkezindeki stajyer sayısı azaldığı ve yok denecek kadar az olduğu için haber merkezine geçtiğini ve böylelikle serüveninin başladığını anlattı.
Mezun olduğu bölüm farklı olsa da gazetecilik ya da televizyonculuk Meraküm’ün her zaman daha fazla ilgisini çekti. Show TV’de yer almayı daha çok istiyordu o yüzden bölümle alakalı olarak kanala giriş kozunu kullandığını ifade etti. Aslında bölümüyle beraber Show TV’ye girdiğini ve devam edebildiğini ifade etti. O dönem şanslıydı ve 1 yıl staj yaptı ondan sonra haber bülteninde yer alabileceği söylendi. Böylece haber merkezinde çalışmaya başladı.
Muhabirliğin severek yapılacak bir meslek olduğunu belirten Meraküm, “Bu işi gerçekten seven insanların yapması gerekiyor, aksi takdirde çekilir tarafları az, gerçekten gönülden seven, isteyen insanların tercih etmesi gerekiyor. Yani iletişim okudum diye ben haber muhabiri olacağım diye bir şey yok. Herkesin hayalinde böyle bir şey var ama ilk başta staja girip bu ortamın görülmesi gerekiyor. Gerçekten isteniyor mu, bu istek gerçek mi yoksa sadece gördüğünüz gibi bir hayal mi diye düşünmeniz gerekiyor” dedi.
“Gazeteciler ve Televizyoncular Arşivleri İyi Bilmeli”
Arşivin çok önemli olduğuna, gazeteci ve televizyoncuların arşivleri iyi bilmesi gerektiğine, bir kanalın arşivinde hangi görüntülerin olduğunu bilmenin işi kolaylaştırdığına değinen Meraküm, bir görüntünün yıllar sonra tekrar haber olabileceğini ve o görüntüyü bilenlerin o görüntüye daha kolay ulaşabileceğini söyledi.
En dikkatini çeken haberin ise bir taciz haberi olduğunu söyledi. Bir kızın alt geçitte yürürken taciz edildiğini, kendini kurtarmak için tacizcisinin dilini ısırdığını hatta bu habere dair kopan dilin fotoğrafları olduğunu belirten Meraküm, bu olaya çok şaşırdığını anlattı. En üzücü haberin ise anne olduğu için, kendisiyle aynı ada sahip Miray adlı prematüre bir bebeğin kurtulma haberini yaptığı ve bebeğin ne yazık ki 2 ay sonra hayatını kaybettiğini, buna duygulanıp üzüldüğünü aktardı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar