RAP MÜZİĞİNİN ÜNLÜ İSMİ SALVO İLETİM’E KONUŞTU


2000’li yılların başında Rap müziğe başlayan ve Ceza gibi isimlerle çalışma fırsatı bulan “Sansar Salvo” İletim gazetesine konuştu
AJANS ÜNİVERSİTE – Nuran ATIŞ
Çok küçük yaşlarda yazmaya başlayıp 2000’li yılların başında Rap müziğe başlayan ve Ceza gibi değerli isimlerle çalışma fırsatı bulan, Lil Jon, Flo Rida ve Busta Rhymes’ın ön grubu olarak da sahne alan, 2009 yılında ise “Seremoni Efendisi” ismini verdiği solo albümünü piyasaya süren Ekincan Arslan, nam- ı diğer “Sansar Salvo”, birçok defa ne yazık ki ön yargı ile karşılaştığını belirtti. Arslan, “Bazı tavırlarımız itici gelebilir ancak bunlar sokakların gerçekleri, yaşamın stresi ve imkanları ile ilgili bir durum. Fırsat bulanlar benim gibi bir miktar ilerletebiliyor  eğitimini. Entelektüel birikim zaman meselesi” şeklinde konuştu.

2017 Şubat’ında ise 20 şarkıdan oluşan ve Türkçe Rap ve müzik piyasasının, Ceza, Yasemin Mori, Koray Avcı, Aydilge, Ogün Şanlısoy gibi bir çok önemli ismini ağırladığı “Şimdi Sans” isimli albümü yine DokuzSekiz Müzik etiketiyle yayınlandı.
Rap kariyeri boyunca Kadıköy Acil ekibi, Ceza, çalıştığı firmalar, dinleyicileri, ailesi ve gerçek dostlarından destek gördüğünü belirten Arslan, SAE İstanbul mezunu ayrıca hem ses mühendisliği, hem de DJ Performans programlarından kurgu sertifikası var. Ayrıca Radyo ve Televizyon programcılığı okuyor.
Şehir içi ve dışı konser ve organizasyonlarda yer alan Arslan, yıllardır bir şekilde geçimini sağladığını belirtti ve en büyük desteği ailesinden gördüğünü, konserler, telifler, internet gelirleri ve ürün satışları derken Rap müzik ile geçimini sağladığını ifade etti.
Müzik kliplerinin kanallarda fazla oynatılmadığından yakınan Arslan, “Tanıtıma yatırım yapılması lazım projeleri yayınlayan taraflardan. İlerde belki ben kendim yayınlar yaparım bu yatırımı. Fırsatlara göre tablo. Bilemiyorum şu an. Son albümüm çıktı, çeşitli firmalarla görüşeceğiz şartları” şeklinde bir müjde verdi.
Hip hop kültüründe hicvin bir benzeri olan “diss” hakkında fikirlerini söyleyen Arslan, “Battle Rap bir tarz. İsteyen yapar isteyen yapmaz. Türkiye de rağbet görüyor evet bende çok yaptım. Ama farklı konseptlerde parçalarda yapmak lazım tabi” diyerek sözlerini noktaladı.
DokuzSekiz Müzik kapsamında çıkardığı albümler arasında “24. Şarjör”, “Yakında Sans”, “ŞimdiSans” isimli albümleri yer alıyor. Arslan’ın internet üzerinden promosyon amacıyla bedava yayınlanmış birçok çalışması olmakla beraber, birçok toplama albüm ve birçok değerli ismin albümlerinde konuk olarak yer aldı.
Ayrıca 2012’de “Sabit Kanca”, 2014’te “Çilek”, 2015’te “Filmin Adı Ne?” ve 2016’da “Kötü Kedi Şerafettin” gibi filmler için şarkılar yaptı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar