“HABABAM SINIFI KOR ATEŞTE KAYNAYAN TÜRK KAHVESİ GİBİ”


Hababam Sınıfı filminde “Postal Rıza” karakteriyle tanıdığımız oyuncu, yapımcı ve Biz FM radyo sahibi Ercan Gezmiş İletim’e konuştu


AJANS ÜNİVERSİTE – Nuran ATIŞ
Hababam Sınıfı kadrosuna nasıl seçildiğinden bahseden Gezmiş, “Halit (Akçatepe) ağabey bir gün bana “Sabah Arzu filme geliyorsun” dedi. Gidiş o gidiş, Ertem Eğilmez, Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarik Akan, Adile Naşit gibi değerli isimler oturuyordu. Heyecanımı düşünebilir misiniz? Ertem (Eğilmez) ağabey aradığı tiplerden biri olduğumu belirtti” dedi ve anlatırken ilk günkü heyecanı gözlerinden okunuyordu.














“Biz Adile Ablayı Annemiz Yerine Koymuştuk”
Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Münir Özkul ve Halit Akçatepe gibi değerli isimlerle çalışma fırsatı bulan Gezmiş, “Biz Adile ablayı annemiz yerine koymuştuk çünkü Adile abla çok genç yasta oğlunu kaybetmişti bir kötü rahatsızlıktan dolayı. Bütün çocukları evlat edinmişti. Hepsi bizi evlatları gibi sahiplendiler. Çok heyecanlaydık. Düşünebiliyor musunuz? 16- 17 yaşlarındasınız ve Türkiye’nin bütün starlarıyla birliktesiniz. Aynı filmde oynuyorsunuz, yeri geldiği zaman arkadaş oluyor, yeri geldiği zaman kardeş, yeri geldiği zamanda bir anne – evlat ya da bir amca – baba ilişkisi oluyor, onun için bu çok heyecan ve gurur verici” diyerek Yeşilçam oyuncuları arasındaki bağı hayal etmemizi sağladı.
“Çok Büyük İşler Yapmışız”
Günümüzdeki filmlerden bahseden Gezmiş, “Benim bir prensibim var, ben hep emeğe saygı duymuşumdur, şimdiki filmlere bir şey söylemek mümkün değil çünkü eğer bir orman yangını çekilecekse bilgisayardan çekiliyor ya da bir araba uçurumdan aşağı gidecekse o araba bilgisayar vasıtasıyla atılabiliyor. Bizim zamanımızda siyah – beyaz makaralar vardı. Çektiğini göremiyordun. Ancak çekim bittikten sonra banyosu yapılırdı ve her şey ortaya çıkardı. Şimdi baktığımızda çok büyük işler yapmışız” diyerek şu anki teknolojinin kolaylığını vurguladı.
“İlk Günkü Gibi İzleneceğinin Farkında Değildik”
Şuan Hababam Sınıfı’nın 45. yılını kutladıklarını belirten Gezmiş, “45 yıl evvel çektiğimizde o filmin hala televizyonlarda ilk günkü gibi izleneceğinin farkında değildik. Ben dahi bugün Hababam Sınıfı filmlerini izlerken sanki ilk defa izliyormuşum gibi tat alıyorum. Şuan hayatta olan Hababam Sınıfı filmi oyuncularıyla birlikte Türkiye’nin hemen hemen her yerindeki üniversitelerine söyleşilere gidiyoruz. İnsanların bize olan saygısı, sevgisi gösteriyor ki hakikaten biz çok büyük bir yapıtın altına imzamızı atmışız” dedi.
Eskiden Yeşilçam’da aile birliği sağlandığını ancak şuan tam aksi yaşandığına değinen Gezmiş, “Sadece Yeşilçam’da değil, şu anki yasadığımız coğrafyada bile artık aile birliği kalmadı. Eski aşklar, eski sevgililer, eski karı – koca arasındaki ilişkiler, saygılar, sevgiler kalmadı. Artık o eski aile birliğini sağlar mıyız bilmiyorum ama isterim ki her şey çok güzel olsun” diyerek ümit etti.
Yeni uyarlanan Hababam Sınıfı filmlerine de yorum yapan Gezmiş, “Emeğe saygı derim ama karşılığında şunu da söylerim: Bugün 1975 yılında çekilen Hababam Sınıfı filmleri hala seyrediliyor ama son yapılan Hababam Sınıfı filmleri henüz ortada yok” dedi ve sözlerine şunları ekledi: “Biz Hababam Sınıfı ve oyuncuları kor ateşte bakır bir cezvede ağır ağır kaynayan bir Türk kahvesiyiz, şuanki makine kahvesi lezzetinde olamayız, Hababam Sınıfı filmleri bir başkadır” diyerek Hababam Sınıfının önemini vurguladı.
“Şuanda Tek Tutkum Radyom ve Denizim”
Şuan ne yaptığından bahseden Gezmiş, “Ben deniz tutkunuyum, senenin 7 ayı denizdeyim ayağım hiç karaya basmaz. 1990 yılından itibaren başlayan özel kanalların hepsinde hemen hemen açılan bütün kanallarda dizi ve filmler yaptım yapımcı olarak, artık onu da sonlandırdım. Şuanda tek tutkum radyom “Biz FM” ve denizim” diyerek sözlerini noktaladı.
Ercan Gezmiş’in sahibi olduğu Biz FM’i şu linkten dinleyebilirsiniz: http://bizfm.net/


Yorumlar

Popüler Yayınlar